ISHRANA

Pravilna i zdrava ishrana je od izuzetnog značaja za zdravlje. Nutricionisti – dijetetičari koji čine tim službe ishrane obezbeđuju tri glavna obroka dnevno (standardni, dijabetični, bareni) i dve užine (sezonsko voće i poslastice), koje se pripremaju u namenski opremljenim kuhinjama.

Obroci su prilagođeni u skladu sa nutricionističkim standardima, zastupljene su sve vrste isključivo svežih namirnica, a u zavisnosti od potreba korisnika i predloga lekara, obezbeđuje se i više obroka dnevno.

Za korisnike čija dijagnoza i zdravstveno stanje to zahteva, pripremamo posebne i njima prilagođene obroke, takodje postoji mogućnost alternativne ponude za korisnike, koji ne vole ili ne jedu određenu vrstu hrane.

Obroci se serviraju u odgovarajućoj trpezariji, eventualno u sobi obliku pogodnom za konzumaciju, prema njegovim mogućnostima korisnika. Za sve one koji imaju problema sa uzimanjem obroka obezbeđena je pomoć osoblja prilikom ishrane, kao i pasirana hrana za korisnike koji imaju problema sa žvakanjem i gutanjem.

U toku dana služe se najmanje dva topla napitka (čaj, kafa) po želji korisnika.
Ishrana